Sportpodotherapie

Een sportpodotherapeut is een podotherapeut met een specialisatie op het gebied van sport. Zij behandelen sportblessures van de voet en enkel of die veroorzaakt worden door een ‘slecht functioneren’ hiervan, zoals knie-, heup- en lage rugklachten. Kennis van de biomechanica tijdens het sporten, schoeisel, eisen van de sportbond, etc. vormt hierbij de basis. Jouw Profysic sportpodotherapeut is hiervoor de specialist, kent “de sport” en stemt de begeleiding af op jouw situatie. Naast het herstel van blessures ondersteunen onze sportpodotherapeuten jou ook graag preventief, om blessures te voorkomen, en om beter te presteren.

Onze kracht

Team-Profysic_edited.jpg

Sportonderzoek

Onze sportpodotherapeuten helpen jou om jouw sportdoelen te realiseren. Door het herstellen en voorkomen van sportblessures van voet, onderbeen, knie, heup en lage rug, of prestatieverbetering.

Zolen_edited.jpg
Zolen_edited.jpg

Sportzolen

Heb je voor het sporten zolen nodig? Net zoals je op je geklede schoenen niet gaat hardlopen is het ook niet verstandig om op je zolen voor je dagelijkse schoen te gaan sporten. Nav je sportonderzoek ontwikkelen wij CAD jouw op maat gemaakte sportzool.

Manueel%20voet_edited.jpg

Sportpodo/ Manueeltherapie

Beweegt je enkel/voet niet meer zo goed, bv omdat je hem verzwikt hebt? Naast sportpodotherapeut zijn onze therapeuten ook (podo)manueel therapeut. Door deze unieke combi kunnen zij niet alleen functiestoringen constateren, maar ook verhelpen.

WCB%20blauwe%20achtergrond_edited.jpg

Wielerbegeleiding

Samenwerken vinden wij erg belangrijk. Daarom hebben we onze krachten gebundeld met experts op het gebied van de wielersport in Wielercentrum Brabant.

JOUW SPORT
JOUW ZOOL