top of page

Mijn Blessure

oorzaken.jpg

Wielerblessures

Om de blessures in de wielersport goed te kunnen behandelen is het van groot belang om te weten waar de blessure door wordt veroorzaakt. Ligt het aan de renner zelf of ligt de oorzaak bij de fiets (positie), of wordt er verkeerd getraind? Om beter inzicht te krijgen in de blessures, moet naar alle facetten gekeken worden.

pijnplek-sesam2.jpg

Sesamoïditis

Twee erwt-vormige botjes, de sesambeentjes genaamd, liggen onder de bal van de grote teen. Ook al zijn ze erg klein, ze spelen een belangrijke rol bij het lopen. Als de sesambeentjes beschadigd/geïrriteerd raken, kunnen zij veel pijn en ongemak veroorzaken.

morbus-sever.jpg

Morbus Sever

Morbus Sever is de benaming voor heelpijn bij kinderen. Het is een veel voorkomende, maar vaak niet gediagnosticeerde, oorzaak van pijn aan de hiel bij sportende kinderen. Morbus Sever zien we vaak bij bij jongens tussen zeven en vijftien jaar en bij meisjes tussen de vijf en dertien jaar. Pijnklachten ontstaan meestal kort na aanvang van het nieuwe sportseizoen.

pijnplek-hiel-2.jpg

Hielspoor

Het hielspoorsyndroom (fasciïtis plantaris) is een veel voorkomende pijnklacht onder de hiel. Wat zijn de oorzaken, en wat kunnen wij voor jou betekenen?

pijn-hiel.jpg

Achillespees

De achillespees is de grootste en sterkste pees in het menselijk lichaam. Deze pees brengt de krachten over van de diepe en de oppervlakkige kuitspieren naar het hielbeen. Dit zorgt voor een krachtige afzet van je voet tijdens hardlopen of springen. Achillespeesklachten kunnen worden onderverdeeld in 3 groepen

bottom of page