top of page

Directe toegankelijkheid

De sportpodotherapeut is direct toegankelijk. Dit betekent dat je bij Profysic ook terecht kunt zonder verwijzing door een arts of specialist. Natuurlijk mag je nog altijd eerst een afspraak maken bij je huisarts, maar het is niet meer verplicht.

Veranderingen met ‘Directe Toegankelijkheid Podotherapie’?

Als je besluit rechtstreeks naar Profysic Sportpodotherapie te gaan, dan voeren we eerst een zogenaamde screening uit. Tijdens deze screening stellen we vast of je bij ons aan het juiste adres bent. Zo niet, dan krijg je van ons het advies om toch eerst even langs je huisarts of andere specialist te gaan.

Controleer je polisvoorwaarden!

Ook al is het wettelijk bepaald dat je geen verwijzing meer nodig hebt, zijn er toch een aantal zorgverzekeraars die in hun polisvoorwaarden anders hebben bepaald.  Vraag dit na bij je verzekeraar!

De mate van vergoeding is nog steeds per verzekeraar anders geregeld. Controleer je polisvoorwaarden om te zien wat jouw zorgverzekeraar vergoedt.

De geregistreerde (sport)podotherapeut: een zeker gevoel

De Directe Toegankelijkheid (sport)Podotherapie betekent een uitbreiding van de verantwoordelijkheid van podotherapeuten. Je wilt immers optimaal behandeld worden en als het nodig is doorgestuurd worden naar een gespecialiseerde collega of huisarts.

Vanuit de beroepsorganisatie (NVvP) wordt een actief beleid gevoerd om continu de kwaliteit van de (sport)podotherapie te verhogen.

Hiervoor heeft de NVvP kwaliteitseisen opgesteld waaraan alle leden moeten voldoen.

NVvP-_logo-2010-aangesloten-bij.png
bottom of page