U bent hier

Wielersport

Als gedreven wielersporter blijf je doorgaan, ook al heb je een klacht. Bij een blessure wil je weer zo snel mogelijk in het zadel. Bovendien streef je altijd naar het verbeteren van je prestaties. Profysic deelt je ambitie en zorgt dat je - weer - optimaal kunt bewegen en presteren.

Oorzaken van blessures bij het fietsen

Blessures wielersport

Jouw sportpodotherapeut

Ingrid Janssen is jouw Profysic therapeut als het gaat om wielrenbegeleiding. Omdat de beweeglijkheid/stand van jouw gewrichten, fietspositie, trainingsopbouw, etc. een rol kunnen spelen, is het screenen hierop erg belangrijk. Vanuit Ingrid's expertise als sportpodo-/manueel therapeut en ervaring in de wielersport kan zij deze facetten goed in kaart brengen. Hiervoor ontwikkelde zij het Profysic wieleronderzoek met daarin de dynamische fietsanalyse en beoordeling van de fietspositie.

Als sportpodotherapeut begeleidt Ingrid veel wielrenners/triatleten van alle nivo's.  Op dit moment is zij verbonden aan het eredivisie triatlonteam TTW. Eerder maakte zij deel uit vanhet (para)medisch team van het Vacansoleil-DCM Pro Cycling team,

Passie voor wielrennen

Jouw passie is ook onze passie. Wij hebben een uitgebreide kennis van de wielrenner en zijn sport maar weten ook dat iedere sporter uniek is. Bij Profysic is daarom elk behandelplan anders en afgestemd op jouw specifieke wensen of klachten.

Wielerzolen

De meeste fietsers besteden hun geld liever aan een setje knappe wielen dan aan zoiets saais en onzichtbaars als wielerzolen. Ten onrechte, want maatgemaakte wielerzolen zijn er niet alleen om fysieke ongemakken te voorkomen en het comfort te verbeteren, ze kunnen zelfs je fietsprestaties bevorderen! Bij Profysic maken we wielerzolen voor jou op maat.