U bent hier

Dynamische fietsanalyse

Omdat sportpodotherapie vaak in verband wordt gebracht met lopen, klinkt het in eerste instantie misschien wat vreemd. Toch hebben al veel wielersporters hebben al baat gehad bij een dynamische analyse door een sportpodotherapeut.

 

De kers op de taart

Inmiddels ziet een steeds groter wordende groep wielrenners en moutainbikers de meerwaarde van een goede fietspositie in. Een juiste fiets- en pedaalafstelling draagt immers bij aan:

  • Meer fietscomfort
  • Voorkomen van blessures
  • Verbeteren van prestaties

Deze instellingen doen alleen niets met de positie van je voet in de schoen. Profysic zet de kers op de taart door deze ‘missing link’ in te vullen met speciale maatwerk wielerzolen of –inlays.

 

Frontaal

Met behulp van videoanalyse word je fietsbeweging vanaf de voorzijde geanalyseerd. We kijken daarbij naar de (a)symetrie en de uitlijning van je benen tijdens de fietsbeweging.

De software maakt het mogelijk om tijdens verschillende trap-fasen je (knie)hoek te meten. Hierdoor wordt bijvoorbeeld een disbalans van de bovenbeenspieren (m. quadriceps femoris) snel duidelijk.

 

 

 

 

Wie de schoen past…

Ook hier begint het met je schoen. Een goed passende fietsschoen zorgt voor comfort bij het fietsen en voor een optimale krachtoverdracht tussen voet en pedaal. De Profysic sportpodotherapeut adviseert je bij het gebruik van je schoen.