U bent hier

4 aandachtspunten bij het kiezen van een passende zorgverzekering

Ziet jouw leven er nog hetzelfde uit als vorig jaar? Grote kans dat er iets is veranderd. Je wisselde van baan, een zware blessure weerhoudt je van het sporten of je kreeg misschien je eerste kindje. Ieder mensenleven is uniek en staat nooit stil.

Herken je jezelf hierin? Kijk dan eens of je zorgverzekering nog wel bij je past. Misschien betaal je voor zorg die je niet meer nodig hebt, of wil je juist een uitgebreider pakket voor de toekomst.
Maar hoe bepaal je nu wat de beste zorgverzekering voor jouw specifieke situatie is? Wij hebben vier aandachtspunten bij het bepalen van een passende zorgverzekering voor je op een rijtje gezet.
 

Financiële situatie

De economische dip raakt veel mensen. In een onzekere situatie denk je wel twee keer na voordat je een euro uitgeeft. Dat geldt natuurlijk ook voor je zorgverzekering.
Je kunt geld besparen door goed na te denken over de zorgkosten die je in 2014 denkt te gaan maken en je polis hierop af te stemmen.
Daarnaast kun je overwegen om een groter eigen risico te nemen of geen aanvullende verzekering af te sluiten. Doe dit alleen als je gezond bent en over voldoende reserves beschikt zodat je in onverwachte situaties niet voor verassingen komt te staan.
 

Gezondheid

De kans dat je gezondheidsklachten krijgt is een stuk kleiner als je gezond eet, regelmatig sport, goed slaapt en weinig stress hebt. Maar ook met een gezonde levensstijl loop je risico's. Als fanatiek sporter ligt een blessure altijd op de loer.
Bekijk daarom goed hoe jouw verzekering bijvoorbeeld sportpodotherapie, sportfysiotherapie en sportgeneeskunde vergoedt. Denk daarbij ook aan een tandartsvergoeding voor risicovolle sporten als bijvoorbeeld hockey.
 

Keuzevrijheid

Wil je zelf kunnen kiezen naar welk ziekenhuis of zorgverlener je gaat? Let dan op wat voor soort verzekering je afsluit. Grofweg  zijn er twee soorten verzekeringen:  naturapolissen en restitutiepolissen.
Bij de naturapolis bepaald je zorgverzekeraar naar welk ziekenhuis of zorgverlener je gaat. Bij een restitutiepolis ben je vrij om de zorgverlener te kiezen die het best bij jou past.
 

Gezinssamenstelling

Kreeg je een kindje in 2013 of is er één op komst? Misschien zijn ze net de deur uit of woon je weer alleen na een relatiebreuk? Als je gezinssamenstelling verandert, wil je een zorgverzekering die bij je past bij je nieuwe situatie.